Serimuka Pulut Hitam


Serimuka Pulut Hitam
Resipi :  Chef Hanieliza

Lapisan Bawah
1 cawan pulut putih
1 cawan pulut hitam
3 cawan santan cair
1 sudu kecil garam

Cara-cara :
1. Rendamkan pulut hitam dan putih berasingan selama 3 jam.
2. Gaulkan semua bahan dan masukkan dalam loyang.
3. Kukuskan sehingga masak.
4. Minyakkan sikit loyang lain dan tekankan pulut yang telah masak tadi.
5. Kukuskan semula dan Gariskan pulut serta tuangkan adunan bahagian atas.

Lapisan Atas
3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau
3/4 cawan gula
1/2 cawan tepung gandum
1 sudu besar tepung kastard
2 biji telur
1 sudu teh garam

Loyang 10x10x3 di gris dan alas plastik

Cara-cara :
1. Gaul rata semua bahan dan tapis.
2. Tuangkan perlahan-lahan atas pulut tadi.
3. Kukuskan lebih kurang 1/2 jam.
4. Sejukkan dahulu baru potong
 Serimuka Pulut Hitam

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ikan Goreng Butterfly / Deep Fried Butterfly Fish

Ondeh-Ondeh Pulut Hitam

Kek Blueberry