Biskut Florentine / Crunchy Caramel Almond Cookies


Biskut Florentine / Crunchy Caramel Almond Cookies
*Resepi biskut berinti kacang badam

Bahan-bahan



Cara-cara :

  1. Sediakan loyang bersaiz 16 x 12 inci yang telak dilapik dengan 'parchment paper' - bukan kertas minyak ya.
  2. Taburkan tepung florenta dan ratakan pada keseluruhan loyang.
  3. Tabur rata kepingan badam dan kuaci hijau yang telah dibakar bersama bijan hitam dan putih.
  4. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan dengan suhu 170C selama 7 minit sahaja.


      5. Keluarkan biskut dan dengan pantas potong biskut mengikut saiz yang dikehendaki.
      6. Keluarkan biskut dari loyang, sejukkan sebentar dan segera simpan dalam bekas kedap udara.

 Biskut Florentine / Crunchy Caramel Almond Cookies

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ikan Goreng Butterfly / Deep Fried Butterfly Fish

Kek Blueberry

Ondeh-Ondeh Pulut Hitam