Biskut Suji Salju


Biskut Suji Salju
Resipi :  MakLang
Sumber :  Yatiememories

Bahan A
150gm minyak sapi
100gm mentega
100gm gula kastor
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur

Bahan B
100gm cornflakes, kisar halus
100gm tepung jagung
50gm tepung suji (semolina)
280gm gandum

Susu tepung secukupnya untuk saduran

Cara-cara :
1.  Putar bahan A hingga sebati.  Masukkan bahan B dan gaul hingga rata. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang boleh di canai.
2.  Canai doh tadi 1/2cm tebal dan terap dengan acuan kegemaran.
3.  Bakar di di dalam oven yang di panaskan dahulu pada suhu 170c selama 15-20minit.
4.  Biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung.  Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Biskut Suji Salju

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ikan Goreng Butterfly / Deep Fried Butterfly Fish

Kek Blueberry

Ondeh-Ondeh Pulut Hitam