Biskut Snowy Wheatgerm


Biskut Snowy Wheatgerm

Bahan-bahan
250gm mentega
120gm gula kaster
70gm wheatgerm - sangai dan kisar
70gm oats - sangai dan kisar
30gm tepung kastard
30gm tepung kentang
220gm tepung gandum

Bahan Hiasan :  Susu tepung

Cara-cara :
1.  Pukul mentega dan gula kaster hingga berkrim.
2.  Masukkan bahan-bahan lain dan uli hingga lembut.
3.  Simpan selama 15 minit di dalam peti sejuk.  Kemudian canai dan terap dengan acuan disukai.
4.  Panaskan ketuhar dan bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit.
5.  Sejukkan dahulu biskut sebelum disalut dengan susu tepung.
Biskut Snowy Wheatgerm

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ikan Goreng Butterfly / Deep Fried Butterfly Fish

Kek Blueberry

Ondeh-Ondeh Pulut Hitam