Biskut Almond Eye
Biskut Almond Eye
Bahan-bahan
130gm mentega
60gm gula ising
250gm tepung gandum
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh perasa vanila
Hiasan : Badam panggang dan coklat masakan cair
Cara-cara :
1. Pukul mentega dan gula hingga berkrim. Masukkan telur dan esen vanila pukul hingga sebati.
2. Masukkan tepung gandum dan uli menjadi doh. Simpan selama 15 minit di dalam peti sejuk.
3. Canai dan terap dengan acuan sampan.
4. Bakar selama 150C selama 15-20 minit.
5. Sejukkan biskut dan paipkan coklat masakan cair. Letak sebiji badam sebagai hiasan.
Bahan-bahan
130gm mentega
60gm gula ising
250gm tepung gandum
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh perasa vanila
Hiasan : Badam panggang dan coklat masakan cair
Cara-cara :
1. Pukul mentega dan gula hingga berkrim. Masukkan telur dan esen vanila pukul hingga sebati.
2. Masukkan tepung gandum dan uli menjadi doh. Simpan selama 15 minit di dalam peti sejuk.
3. Canai dan terap dengan acuan sampan.
4. Bakar selama 150C selama 15-20 minit.
5. Sejukkan biskut dan paipkan coklat masakan cair. Letak sebiji badam sebagai hiasan.
Komentar
Posting Komentar