Bok Choy - Stir Fry
Bok Choy - Stir Fry
Bahan-bahan
1 paket bok choy (7 batang)
3 ulas bawang putih dicincang
2 sudu besar minyak bijan
2 sudu besar kicap cair
sedikit air
secubit garam
1 sudu kecil tepung jagung (larutkan dengan sedikit air)
Cara-cara :
1. Cuci bersih bok choy terutama di bahagian kelopak bawahnya. Biarkan sebatang atau dileraikan.
2. Didihkan air bersama sedikit minyak masak. Masukkan bok choy, biarkan sekejap saja, angkat dan toskan. Susun di dalam pinggan.
3. Tumis bawang putih dengan minyak bijan hingga keperangan. Masukkan air, kicap cair dan air (jika ingin berkuah) biar mendidih, masukkan bancuhan tepung jagung, gaul rata. Angkat dan tuangkan ke atas bok choy yang disusun tadi.
Komentar
Posting Komentar