Telur Herba Pak Cheng



Telur Herba Pak Cheng

Bahan-bahan
1 bungkus Pak Cheng
10 biji telur direbus dahulu hingga keras, dgn kulit
1 liter air
2 sudu besar kicap manis
sedikit garam

Cara-cara :
1. Kulit telur diretakkan dahulu dengan menghentak perlahan tetapi jangan sampai pecah.
2.  Masukkan pak cheng, telur dan air ke dalam periuk dan masak hingga mendidih.
3. Kecilkan api dan biar merenih sehingga air tinggal separuh.  Masukkan kicap manis dan sedikit garam.  Renih lagi sehingga air tinggal semangkuk.
3. Keluarkan telur, buang kulitnya dan hidangkan bersama dengan kuahnya.
4. Telur boleh digantikan dengan ayam atau daging.

** Pak Cheng boleh di beli di pasaraya spt Jusco, Carefour, Giant atau di kedai ubat tradisional cina.
** baik untuk pengaliran darah bagi kaum wanita.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ikan Goreng Butterfly / Deep Fried Butterfly Fish

Ondeh-Ondeh Pulut Hitam

Kek Blueberry