Kuih Bakar Kelabu
Sumber: Majalah Jelita Disember 1997
Bahan-Bahan:
150 gm labu kuning
450 gm keledek
3 biji telur (dipukul)
200 gm gula pasir
½ biji kelapa (diambil santan)
150 gm tepung serba guna
60 gm tepung beras
3 camca besar minyak sapi
Sedikit garam
Cara:
Rebus labu kuning dan keledek di dalam periuk berasingan. Lecek kedua-duanya hingga lumat. Kacau labu bersama keledek lecek, telur, gula pasir, pati santan, tepung beras, tepung serbaguna, minyak sapi dan garam didalam acuan bulat ukuran 22 cm yang telah dilengserkan dengan sedikit minyak. Bakar ia pada suhu 200 darjah Celcius dengan api di atas dan di bawah hingga ia masak. Biar ia sejuk sebelum dipotong.
Bahan-Bahan:
150 gm labu kuning
450 gm keledek
3 biji telur (dipukul)
200 gm gula pasir
½ biji kelapa (diambil santan)
150 gm tepung serba guna
60 gm tepung beras
3 camca besar minyak sapi
Sedikit garam
Cara:
Rebus labu kuning dan keledek di dalam periuk berasingan. Lecek kedua-duanya hingga lumat. Kacau labu bersama keledek lecek, telur, gula pasir, pati santan, tepung beras, tepung serbaguna, minyak sapi dan garam didalam acuan bulat ukuran 22 cm yang telah dilengserkan dengan sedikit minyak. Bakar ia pada suhu 200 darjah Celcius dengan api di atas dan di bawah hingga ia masak. Biar ia sejuk sebelum dipotong.
Komentar
Posting Komentar