Kek Epal
Sumber : resipi citarasawan
Bahan Kek
300gm tepung naik sendiri
200gm mentega
200gm gula halus
4 biji telur dipukul sedikit
1 biji lemon diparut kulitnya
1 sudu kecil esen epal
3 biji epal hijau - dibuang kulitnya dan dihiris keping
Sedikit jem buah-buahan dicairkan diatas api
Cara membuatnya
Panaskan ketuhar pd suhu 180c
Griskan tin pembakar dgn mentega dan alaskan dengan kertas tahan minyak.
1. Mentega dan gula halus dipukul hingga kembang. Masukka telur sebiji sebiji hingga habis
2. Kemudian masukkan pula gandum naik sendiri bersama parutan kulit lemon dan gaul.
3. Masukkan adunan kek kedlm tin pembakar. Susun hirisan epal dan bakar sehingga kuning. Bila kek sejuk, sapu jem dipermukaannya.
Bahan Kek
300gm tepung naik sendiri
200gm mentega
200gm gula halus
4 biji telur dipukul sedikit
1 biji lemon diparut kulitnya
1 sudu kecil esen epal
3 biji epal hijau - dibuang kulitnya dan dihiris keping
Sedikit jem buah-buahan dicairkan diatas api
Cara membuatnya
Panaskan ketuhar pd suhu 180c
Griskan tin pembakar dgn mentega dan alaskan dengan kertas tahan minyak.
1. Mentega dan gula halus dipukul hingga kembang. Masukka telur sebiji sebiji hingga habis
2. Kemudian masukkan pula gandum naik sendiri bersama parutan kulit lemon dan gaul.
3. Masukkan adunan kek kedlm tin pembakar. Susun hirisan epal dan bakar sehingga kuning. Bila kek sejuk, sapu jem dipermukaannya.
Komentar
Posting Komentar