Cream Cheese Icing

Bahan-bahan
450gm cream cheese
1/2 cawan mentega
2 cawan gula ising di ayak
1 tsp esen vanila


1. Biarkan cream cheese pada suhu bilik. Pukul mentega dan cream cheese sehingga lembut dan berkrim.
2. Masukkan gula sedikit demi sedikit sambil di scrap tepi dan bawah mangkuk adunan setiap kali memasukkan gula. Masukkan esen vanila. Pukul hingga rata.
3. Boleh disimpan di dalam peti sejuk selama sebulan.
4. Biarkan pada suhu bilik ketika hendak menggunakannya.

Gandingan Lain

1. Kurangkan mentega jika ingin rasa lebih rasa cheese
2. Tambah parutan kulit lemon dan jus lemon jika ingin rasa lemon cheese
3. Tambah serbuk rempah jika ingin rasa rempah
4. Gaul dengan coklat cair jika ingin rasa coklat.
5. Tambahkan kekacang untuk rasa tradision carrot cake
6. Tambahkan susu atau whip cream jika mahukan icing yang lebih tipis.
7. Tambahkan gula perang jika suka
8. Tambahkan esen almond jika suka

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ikan Goreng Butterfly / Deep Fried Butterfly Fish

Kek Blueberry

Ondeh-Ondeh Pulut Hitam